»  Baza gier   »  FAQ   »  TOP 10   »  Poziomy   »   0    »  Mobilna wersja forum

Twoja wyszukiwarka

Ogłoszenia   Loża honorowa 
Wielka Encyklopedia Użytkowników! CZYTAJ!

Ogłaszamy nabór na Uploaderów! CZYTAJ!

Forumowa Jaskinia - Numer 9 CZYTAJ!

Zachęcamy wszystkich do śledzenia naszego profilu na facebook'u. Polecajcie znajomym! ZAJRZYJ!

Sprawdź nasz odświeżony darmowy hosting obrazków - PicTap.pl PRZEJDŹ!
Honorowym (Super)Uploaderem ubiegłego tygodnia został: Ubiparip - gratulacje ;-)

Super Uploader

Teraz jest 26 maja 2012, o 01:59
  Strona główna forum » .::Freejava.pl::. » Problemy Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Nie mogę przerzucić plików z komputera na telefon przez USB. (Sony Ericcson W810i - POMOCY ! :()

Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.
  Poprzedni | Następny 

gali94zmc  
  Post Napisane: 22 sty 2012, o 02:45
User

Bankrut
Marka Telefonu: Sony Ericsson
Model Telefonu: W810i
System: Java
Operator: Orange

Witam,

Moim problemem jest to, że nie mogę przenieść żadnych plików na telefon i na kartę pamięci przez USB. Telefon to: Sony Ericsson W810i, Karta pamięci: Memory Stick PRO DUO - 512mb. Gdy podłączam telefon do kompa (przez USB)pokazuje mi się chmurka w prawym dolnym rogu ekranu - "Znaleziono nowy sprzęt: Sony Ericcson W810i" , od razu otwiera się Kreator znajdowania nowego sprzętu, biorę anuluj (bo nie mam płyty)wyskakuje w telefonie wybór trybu (oczywiście wybieram: Transfer plików), po chwili ukazuje mi się druga chmurka- "Wystąpił problem podczas instalacji sprzętu. Twój nowy sprzęt może nie działać właściwie." Chwileczkę czekam i automatycznie otwiera mi się PHONE i PHONE CARD, wchodzę przez Mój Komputer>PHONE CARD>MP3 - w tym folderze nie mam żadnych plików, nadmieniam że wcześniej miałem tam muzykę i sobie ją tam umieszczałem, a teraz nic tam nie ma jedynie co mogę to odczytać folder ze zdjęciami i je zobaczyć (Mój Komputer>PHONE CARD>DCIM>100MSDCF. Kabel USB chyba nie jest tutaj problemem ponieważ sprawdzałem 2 kable i na 3 komputerach sprawdzałem czy działa właściwie, ale to samo co u mnie, wejście? chyba nie bo jak słuchawki czy ładowarkę podłączam to jest wszystko OK... :/. Co zrobić aby sobie móc swobodnie przerzucać pliki (gry,muzykę,grafikę itp.) tak jak wcześniej. Myślę że format karty pamięci by się sprawdził ale to mogę zrobić w ostateczności gdyż mam tam bezcenne pliczki Smile. Oczywiście za rozwiązanie wynagrodzę to wam. Czekam na pozytywne odpowiedzi Smile

Fimezis  
  Post Napisane: 22 sty 2012, o 02:49
HALA MADRID!!!!

Super VIP

Odwiedził pośredniaka
Marka Telefonu: SE
Model Telefonu: Arc
System: Andek
Operator: Plej
Reputacja:
Darmowe Gry JavaDarmowe Gry JavaDarmowe Gry JavaDarmowe Gry Java
 Darmowe Gry Java  Darmowe Gry Java  Prezent - Święta 2011 

Jak już chcesz formatować to wyślij te pliki do kogoś innego a co to tego problemu miałem tak raz i mi się potroiły wszystkie pliki a następnie jak wyłączyłem i włączyłem telefon to nic nie miałem a powodem było że mi spadł telefon i karta wypadła ale myślę że format by pomógł.

Kings Of Leon - Back Down South

Dr.Dre.ft.Snoop Dogg - Still Dre

Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki, na cuda trzeba poczekać…

Mile widziane Obrazek :D

Autor postu otrzymał pochwałę

ronaldo710  
  Post Napisane: 22 sty 2012, o 08:33
User

Dusigrosz
Model Telefonu: W995
Reputacja:
Darmowe Gry Java
 Prezent - Święta 2011 

A jaki masz kolego system ? Bo jeśli masz 7 ( lub viste ) to możesz kliknąć aby ci zainstalowało oprogramowanie bo nawet bez płytki ci się zainstaluje . A piosenki nie są widoczne na kompie ale są ogólnie w telefonie czy nie ma ich tu i tu ? Ostateczność to raczej format karty ale zawsze musisz mieć kopię rzeczy .

gali94zmc  
  Post Napisane: 22 sty 2012, o 14:08
User

Bankrut

Windows XP Professional. Po podłączenie do kompa telefonu widzi mi wszystkie foldery ale bez zawartości oprócz folderu ze zdjęciami, dodam też że dzieje się tak nie tylko w PHONE CARD (karcie pamięci) ,ale też w PHONE (czyli w telefonie). Heh, piosenki są w telefonie Big Smile

ronaldo710  
  Post Napisane: 22 sty 2012, o 14:20
User

Dusigrosz
Model Telefonu: W995
Reputacja:
Darmowe Gry Java
 Prezent - Święta 2011 

Możesz również ściągnąć legalnie ze strony Soniaka właśnie ten program do przesyłania danych . Spróbuj też może wrzucić pliki do folderu muzyki i zobaczysz może jest tak że w telefonie tylko pisze że są piosenki a karta jest pusta . A jeśli ten pierwszy sposób nic nie da a drugi będzie pokazywał że karta jest pełna ale w folderze nie będziesz miał plików . To Albo format karty lub nowy soft w telefonie .

Ebi04  
  Post Napisane: 22 sty 2012, o 19:01
User

Bankrut
Marka Telefonu: Samsung
Model Telefonu: Galaxy S Plus
Operator: T-Mobile
Reputacja:
Darmowe Gry Java

Proponuje inne rozwiązanie wrzucić pliki na adapter karty pamięci tej większej karty.

Fimezis  
  Post Napisane: 22 sty 2012, o 20:04
HALA MADRID!!!!

Super VIP

Odwiedził pośredniaka
Marka Telefonu: SE
Model Telefonu: Arc
System: Andek
Operator: Plej
Reputacja:
Darmowe Gry JavaDarmowe Gry JavaDarmowe Gry JavaDarmowe Gry Java
 Darmowe Gry Java  Darmowe Gry Java  Prezent - Święta 2011 

gali94zmc ale jak skopiujesz plik na telefon przez usb i go odłączysz kabel to plik będzie na telefonie czy go nie będzie?

Kings Of Leon - Back Down South

Dr.Dre.ft.Snoop Dogg - Still Dre

Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki, na cuda trzeba poczekać…

Mile widziane Obrazek :D

gali94zmc  
  Post Napisane: 23 sty 2012, o 20:41
User

Bankrut

Nie będzie. Dobra problem rozwiązany, pomógł format Smile dzięki za uwagę i plusiki otrzymujecie.

Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów. Strona 1 z 1
  Strona główna forum » .::Freejava.pl::. » Problemy Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

»  Opcje wyświetlania postów