|
![]() |
» Baza gier
» FAQ
» TOP 10
» Poziomy
» 0
» Mobilna wersja forum
|
Twoja wyszukiwarka
|
| Ogłoszenia | Loża honorowa |
|---|---|
Wielka Encyklopedia Użytkowników! CZYTAJ! Ogłaszamy nabór na Uploaderów! CZYTAJ! Forumowa Jaskinia - Numer 8 CZYTAJ! Dział serwera Minecraft już otwarty! IDŹ! Chcesz mieć większe mozliwości na serwerze Minecraft ? CZYTAJ! |
Honorowym (Super)Uploaderem ubiegłego tygodnia został: darkmistrz - gratulacje ;-)![]() ![]() |
Teraz jest 13 lut 2012, o 03:05 |
Strona główna forum » .::Freejava.pl::. » INFO » Nowości na forum
|
Strefa czasowa: UTC + 1 |
| Mobilna wersja forum |
|
Przejdź na stronę 1, 2, 3 Następna strona |
|
||
| bill |
Temat: Mobilna wersja forum
|
![]() ![]() Bogacz Dołączył: 19.09.2007 Posty: 3389 Model Telefonu: eSka System: RESISTANCE
Reputacja: ![]() ![]() |
I tak oto po długim czasie powstaje mobilna wersja forum. Zostały przebudowane działy tak, aby wygodnie można było przeglądać je z telefonu komórkowego. Główną zaletą mobilnej wersji forum jest zmniejszona ilość obrazków oraz całkowite wyłączenie reklam. W całości została przebudowana strona główna, lista tematów oraz postów. Pozostałe elementy strony zostały pozbawione grafiki i zastąpione odpowiednio dobranymi kolorami. Jest to na razie pierwszy projekt, który na pewno zawiera jakieś błędy. Dlatego zwracamy się do Was z prośbą o zgłaszanie napotkanych błędów. Mile widziane są również propozycje dotyczące zmiany elementów, wyglądu, układu itp. Aby włączyć mobilną wersję forum klikamy na link Mobilna wersja forum znajdujący się pod logiem lub wchodzimy na adres m.freejava.pl z telefonu komórkowego. Wyłączenie przebiega podobnie, gdyż klikamy na link Normalna wersja forum znajdujący się w tym samym miejscu. Wymagana jest obsługa plików Cookie przeglądarki dlatego kto nie włączył jej do tej pory powinien to zrobić, gdyż forum nie będzie działać prawidłowo. Standardowo po włączeniu mobilnej wersji forum, "ciasteczko" będzie je utrzymywało przez 24 godziny. Zapraszam do oceniania i zgłaszania wszelkich nieprawidłowości. Ostatnio edytowano 13 sty 2011, o 20:39 przez bill, łącznie edytowano 2 razy |
| Góra | |
Petro-7
|
|
|
Moderator! ![]() ![]() Dusigrosz Dołączył: 07.01.2009 Posty: 1225 Skąd: Olkusz Marka Telefonu: Sony Ericsson Model Telefonu: Satio Operator: T-Mobile
Reputacja: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No, jest bardzo dobrze! Przetestowałem i nie natknąłem się na żadne błędy. Mam pewne uwagi, a mianowicie: 1. Ten obrazek w "Ogłoszeniach" o serwerze CS - zbędny moim zdaniem w mobilnej wersji, a zajmuje dużo miejsca; 2. SB - nie wiem, jak w ogóle radzą sobie z nim zwykłe komórki (nie mówię o smartphone'ach). Ale powiedzmy, że działa. Każda wiadomość zawiera avatar użytkownika, a ten trochę jednak waży. Stąd moja propozycja - ukrywanie SB. Żeby domyślnie, po wejściu na forum przez komórkę, SB było ukryte, a w jego miejsce napis "Pokaż SB". No i oczywiście odwrotna opcja, która umożliwiałaby ukrycie SB. Pozdrawiam ![]() Petro-7 _________________
Jeśli Ci pomogłem możesz mi szczególnie podziękować klikając na ![]() Bardzo dziękuję ![]() |
| Góra | |
| bill |
|
![]() ![]() Bogacz Dołączył: 19.09.2007 Posty: 3389 Model Telefonu: eSka System: RESISTANCE
1. Usunięty 2. Na razie usunięte avatary. Jak będą dalej problemy zastosuję się to Twojej propozycji. /Edit: Nie wiem jak to oceniacie, ale można zrobić tak, że zamiast wyświetlających się obrazków w postach (dodanych za pomocą IMG i SCREEN) dać je w formie "klikalnej" - coś jak link do pliku. Ostatnio edytowano 6 sty 2011, o 22:27 przez bill, łącznie edytowano 1 raz |
| Góra | |
Petro-7
|
|
|
Moderator! ![]() ![]() Dusigrosz Dołączył: 07.01.2009 Posty: 1225 Skąd: Olkusz Marka Telefonu: Sony Ericsson Model Telefonu: Satio Operator: T-Mobile
Dobry by był ten pomysł, ale poczekajmy aż ktoś inny się wypowie. Jestem u babci, a tu nie ma WIFI, więc z komórki na forum nie wejdę, ale jak dzisiaj wrócę do domu, to przetestuję wersję mobilną do granic możliwości ![]() Pozdrawiam ![]() Petro-7 _________________
Jeśli Ci pomogłem możesz mi szczególnie podziękować klikając na ![]() Bardzo dziękuję ![]() |
| Góra | |
Ubiparip
|
|
|
memento mori ![]() ![]() Dusigrosz Dołączył: 02.09.2010 Posty: 2565 Skąd: Tuchola Marka Telefonu: Sony Ericsson Model Telefonu: Xperia Neo V System: Android 2.3.4 Operator: Play
Dlaczego suwak w SB nie działa?? _________________
A Ty nienawidź nas Bo kiedy mówimy, że hajs mamy To nie po to, żebyś Ty był tym zdołowany Wiem to chory świat Tam gdzie liczby, tam jest gówno też Wielu odda honor i dupę za ten kesz. |
| Góra | |
| bill |
|
Muszkartv napisz co to znaczy nie działa ? Nie działa bo treść SB leci poza okno wyświetlania (wszystkie wpisy widoczne) Nie działa w sensie, że widoczne są 3 wiadomości; reszta ukryta, a my nie możemy przesunąć suwakiem treści w SB. Nie mam jak sprawdzić w telefonie tego, dlatego proszę opisywać sprawę jak najdokładniej. Samo "nie działa" nic mi nie mówi. |
| Góra | |
Ubiparip
|
|
|
memento mori ![]() ![]() Dusigrosz Dołączył: 02.09.2010 Posty: 2565 Skąd: Tuchola Marka Telefonu: Sony Ericsson Model Telefonu: Xperia Neo V System: Android 2.3.4 Operator: Play
Są 3 lub 4 wiadomości w sb i nie ma suwaka. _________________
A Ty nienawidź nas Bo kiedy mówimy, że hajs mamy To nie po to, żebyś Ty był tym zdołowany Wiem to chory świat Tam gdzie liczby, tam jest gówno też Wielu odda honor i dupę za ten kesz. |
| Góra | |
Ajsmen
|
Temat: Re:
|
||
|
zawsze idź za króliczkiem ![]() ![]() Bogacz Dołączył: 09.01.2008 Posty: 2652 Skąd: z nienacka Marka Telefonu: Samsung Model Telefonu: Galaxy S II System: Android Operator: Ti-Mobajl
Ja mam wszystkie wpisy widoczne. Może to wina przeglądarki. _________________
![]() |
||
| Góra | |||
Ubiparip
|
|
|
Ajsmen jaką masz, ja opere mini. _________________
| Góra | |
Ajsmen
|
|
|
zawsze idź za króliczkiem ![]() ![]() Bogacz Dołączył: 09.01.2008 Posty: 2652 Skąd: z nienacka Marka Telefonu: Samsung Model Telefonu: Galaxy S II System: Android Operator: Ti-Mobajl
Muszkartv Opera mini 10 pod symbiana _________________
![]() |
| Góra | |
Dexter
|
|
|
:D ![]() ![]() Dusigrosz Dołączył: 10.07.2009 Posty: 2434 Skąd: masz mój numer ? Marka Telefonu: Nokia Model Telefonu: 5230 System: Symbian S60v5 Operator: Orange
Reputacja: ![]() ![]() ![]() ![]() |
Swoją drogą to nie wina przeglądarki tylko rozdzielczość ekranu n97 mini ma 360x640 A ty Muszkartv A twój Se W595i 240x320 I chyba wszystko jasne ![]() _________________
Podoba Ci się ten post kliknij ![]() ![]() |
| Góra | |
Ubiparip
|
|
|
Dexter Na P910 208 x 320 nie. Na GT-8500 działa _________________
| Góra | |
![]() |
Strona 1 z 3 |
| Przejdź na stronę 1, 2, 3 Następna strona | |
Strona główna forum » .::Freejava.pl::. » INFO » Nowości na forum
|
Strefa czasowa: UTC + 1 |
| Nie możesz rozpoczynać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz edytować swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów |
|