|
|
|
» Strona Główna » Szukaj » Rejestracja » Zaloguj |
|
» FAQ » TOP 10 » Poziomy » 0 » Normalna wersja forum |
| Ogłoszenia |
|---|
| Wielka Encyklopedia Użytkowników! CZYTAJ!
Ogłaszamy nabór na Uploaderów! CZYTAJ! Forumowa Jaskinia - Numer 9 CZYTAJ! Zachęcamy wszystkich do śledzenia naszego profilu na facebook'u. Polecajcie znajomym! ZAJRZYJ! Sprawdź nasz odświeżony darmowy hosting obrazków - PicTap.pl PRZEJDŹ! |
| Teraz jest 26 maja 2012, o 05:38 |
| Waluta MOD? |
Przejdź na stronę 1, 2 Następna strona
|
|
» Poprzedni » Następny |
|
» Sylar
|
|
» Dołączył(a): 05.11.2009 » Posty: 1112 » Pochwał: 56
Chciałbym wam przedstawić moją propozycję, która (mam nadzieję) usprawniła by działanie strony. Waluta MOD - Na stronie istnieje wirtualny pieniądz (np. złotówka), który każdy użytkownik zyskuje na kilka sposobów. Dodanie gier/aplikacji/muzyki/filmu czy czegokolwiek w dziale "Download" równało by się ustalonej kwocie. Zakładanie tematów z tutkami, newsami, poradnikami w dziale "GSM". Pieniądze można by było dawać innym użytkownikom, za pomoc lub za dodanie aplikacji w dziale prośby. Oczywiście przydały by się wasze propozycje co do wydawania/przydzielania pieniędzy. |
|
» Ajsmen
|
|
» Dołączył(a): 09.01.2008 » Posty: 2652 » Pochwał: 101
No nawet fajny pomysł choc niewiem czy nie jest zbędny ,ale w czym tak usprawnia działanie forum? |
|
» Sylar
|
|
Może by zwiększyło aktywność userów. Niektórzy się tylko rejestrują po to, aby coś ściągnąć. Dzięki tej modyfikacji, więcej osób by się udzielało. |
|
» Ajsmen
|
|
» Dołączył(a): 09.01.2008 » Posty: 2652 » Pochwał: 101
Powiedzmy że to przejdzie. Wtedy odpada odrazu rozdawanie tych pieniążków przez samych userów gdyż doprowadzi to do podobnej sytuacji jak z piwkami Pieniążki mysiałyby być przydzielane automatycznie lub przez billa |
|
» Lacker
|
|
» Dołączył(a): 28.06.2009 » Posty: 1833 » Pochwał: 58
Ja uważam tak : - Jeśli dodasz jakiś temat, plik, pomozesz dostajesz tą "złotówkę" od userów, którzy chcą "podziękować" - Wydając złotówkę można dodać temat w dziale prośby (żeby ktoś pomógł) za udzieloną pomoc ta złotówka się automatycznie "usuwa". Czy o to chodzi ? |
|
» Pattttti
|
|
» Dołączył(a): 03.02.2009 » Posty: 2377 » Pochwał: 99
Pomysł ogólnie fajny Tylko nie powinno być tak, że założenie tematu w dziale Problemy/Prośby będzie coś "kosztować", bo wtedy nie każdy będzie mógł to zrobić. No i żeby to nie przerodziło się znowu w drugie piwka... |
|
» pyrel53
|
|
» Dołączył(a): 18.01.2010 » Posty: 7
dobry pomysl tylko po co byly by te "pieniadze" ![]() |
|
» Lacker
|
||
|
» Dołączył(a): 28.06.2009 » Posty: 1833 » Pochwał: 58
czyt. wyżej i jak mówisz, że dobry pomysł to powinieneś wiedzieć o co chodzi ;x |
||
|
» Pattttti
|
||
|
» Dołączył(a): 03.02.2009 » Posty: 2377 » Pochwał: 99
Żeby rozbudować/urozmaicić/uświetnić/wzbogacić/ulepszyć [niepotrzebne skreślić] forum ![]() |
||
|
» bill
|
|
» Dołączył(a): 19.09.2007 » Posty: 3445 » Pochwał: 69
Ten pomysł nie przejdzie, gdyż było coś podobnego wprowadzone ok 1,5 roku temu. Był masowy spam, aby tylko zdobyć punkty. Wymyśliłem dzisiaj nową koncepcję: System reuploadowania plików. Jak wiecie, mamy sporo niedziałających linków pochodzących głównie z byłego uploadera odsiebie a autorzy tematów nie robią reuploadów itp. Owy system działałby na następującej zasadzie. W tematach w których znajdują się linki (dobre i złe) byłby link lub ikonka umożliwiająca nam zaproponowanie nowego linku do danego pliku. Po kliknięciu w ten odnośnik/ikonkę pojawiłby się formularz do którego wklejamy nowy link do tego pliku (zrobiliśmy reupload) i wysyłamy. My (Ja i Modzi) mielibyśmy panel zarządzania takimi zgłoszeniami. Sprawdzamy i jeżeli jest OK - akceptujemy taki reupload i użytkownik, który zrobił teki reupload dostaje 1 punkt. Punkty się zbiera. W panelu edycji konta mamy informacje o stanie konta (punktów) które możemy wymienić na np: usunięcie ostrzeżenia, usunięcie upomnienia, zmianę nicka itp. Co sądzicie o takiej koncepcji ? |
|
» pooler22
|
|
» Dołączył(a): 21.11.2008 » Posty: 191 » Pochwał: 12
Jestem za pomysłem billa, jest wiele gier potrzebujących reuploada |
|
» Sylar
|
|
Bardzo dobry pomysł. Coś w kierunku reuploadowania plików