»  Strona Główna
  »  Szukaj
  »  Rejestracja
  »  Zaloguj
»  FAQ
»  TOP 10
»  Poziomy
»   0 
»  Normalna wersja forum

Ogłoszenia 
Wielka Encyklopedia Użytkowników! CZYTAJ!

Ogłaszamy nabór na Uploaderów! CZYTAJ!

Forumowa Jaskinia - Numer 9 CZYTAJ!

Zachęcamy wszystkich do śledzenia naszego profilu na facebook'u. Polecajcie znajomym! ZAJRZYJ!

Sprawdź nasz odświeżony darmowy hosting obrazków - PicTap.pl PRZEJDŹ!

Teraz jest 26 maja 2012, o 05:54

Czy można wgrywać systemy operacyjne?

Odpowiedz w temacie    Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
»  Poprzedni
»  Następny

»  Szyszkin     Post Napisane: 3 cze 2010, o 21:00     Temat: Czy można wgrywać systemy operacyjne?
 »  Dołączył(a): 17.05.2010  »  Posty: 1416   »  Pochwał: 63 

Mam pytanie. Czy na moją Nokie x3 mógłbym sobie wgrać systemy takie jak Windows Mobile, Symbian, Android itp.? Jeżeli tak to czy wgrywanie jest bezpieczne i czy wogóle się to opłaca?
Za pomoc poleci pochwała.
I dla niektórych - sorry za takie pytanie ale ja jestem zielony w tym :]
Pzdr!

»  edeks     Post Napisane: 3 cze 2010, o 21:30     Temat: Re: Czy można wgrywać systemy operacyjne?
 »  Dołączył(a): 28.07.2009  »  Posty: 153   »  Pochwał: 6 

nie bardzo ci się opłaca słyszałem że symbian się tnie a android i windows to nie wiem radził bym ci tego się nie czepiać bo pewnie masz nowy telefo a przez to stracisz gwarancje

»  Dexter     Post Napisane: 4 cze 2010, o 09:11     Temat: Re: Czy można wgrywać systemy operacyjne?
 »  Dołączył(a): 10.07.2009  »  Posty: 2574   »  Pochwał: 142 

kequ A po co chcesz instalować jak masz symbiana ?
Tutaj parametry
Cytat:
Producent Nokia
wymiary 96 x 49,30 x 14,10 mm
Ciężar 103 g
Obudowa Slider
Obsługiwane sieci GSM 1800 MHz, GSM 1900 MHz, GSM 850 MHz, GSM 900 MHz
Wiadomości EMS, e-mail, MMS, SMS
Ilość Kontaktów 2000
Dostęp do Internetu CSD, EDGE, GPRS
System Operacyjny Symbian
Wyświetlacz 240 x 320
Ilość Kolorów 16,7 Miliona
Przekątna 2,2"
Ekran Dotykowy Nie
Aparat 3,2 Megapiksela
Funkcje Aparatu Dedykowany klawisz, Tryb Wideo, Zoom Cyfrowy
Multimedia Gry 3D, Odtwarzacz MP3, Radio FM, Odtwarzacz wideo
Odtwarzane formaty 3gp, aac, mp3, mp4, wma
Pojemność 46 MB wbudowanej pamięci
Pojemność Obsługa kart pamięci MicroSD do 16GB
Organizator Alarm, Alarm cykliczny, Kalendarz, Kalkulator, Minutnik, Stoper, Zegar
Połączenie z PC Bluetooth 2.0 EDR, USB 2.0
inne Odtwarzanie muzyki do 26 godz. Głośniki stereo. Micro-USB. Konektor 3,5 mm (tylko audio). Wewnętrzna antena FM. Flash Lite 3.0. Nokia Maps v. 2.0. Odtwarzanie wideo: .3gp, .mp4, .avi, .asf.; kodeki: H.263, H.264, MPEG-4, WMV9; wideo strumieniowe: .3gp, .rm. Navi™.

Ten kto tego nie umie tego robić raczej odradzam bo to jest na pewno cięższa sprawa niż wgranie PPM lub flash telefonu :]

»  Szyszkin     Post Napisane: 4 cze 2010, o 12:12     Temat: Re: Czy można wgrywać systemy operacyjne?

Ja na stronie Nokii wyczytałem takie coś:

Kod:
Platforma oprogramowania i menu użytkownika

* S40 6th Edition
    * Polecenia głosowe
    * Zdalne aktualizacje oprogramowania (FOTA)

Organizowanie informacji osobistych: kontakty, zegar, kalendarz itp.

* Java™ MIDP 2.0

Aplikacje

* Java™ MIDP 2.0
    * Flash Lite 3.0
      - Usługa Windows Live (wymagane pobranie aplikacji Windows Live Messenger)
    * Nokia Ovi Suite
    * Nokia Ovi Player

Czyli to S40 6th Edition to jest Symbian?

»  Dexter     Post Napisane: 4 cze 2010, o 12:18     Temat: Re: Czy można wgrywać systemy operacyjne?
 »  Dołączył(a): 10.07.2009  »  Posty: 2574   »  Pochwał: 142 

Tak to jest symbian
Poczytaj to może się czegoś dowiesz
http://www.telepolis.pl/artykuly.php?id=334&limit=1000

Cytat:
Na pokładzie X3 znalazł się interfejs S40 6th Edition, który w porównaniu ze starszymi jego wydaniami - tutaj doczekał się sporych modyfikacji. Przede wszystkim zaskakuje bardzo miło pulpit. Składać się on może z przewijanego paska skrótów do funkcji, który znajduje się w jego górnej części. Poniżej można ustawić cztery skróty do kolejnych funkcji, np. odtwarzacza muzycznego czy radia. Aktywuje się je poprzez przyciśnięcie klawisza kierunkowego w górę lub w dół. Dezaktywacja następuje poprzez "czerwoną słuchawkę". Dodatkowo każdemu kierunkowi manipulatora można przypisać prawie dowolną funkcję z menu, tak więc można wyciągnąć "na zewnątrz" całkiem sporo opcji. Trzeba przyznać, że taki pomysł na pulpit główny w zamkniętym systemie operacyjnym sprawdza się znakomicie.

Autor postu otrzymał pochwałę

»  Szyszkin     Post Napisane: 4 cze 2010, o 12:22     Temat: Re: Czy można wgrywać systemy operacyjne?

Ja osobiście z tego pulpitu nie korzystam.
Dzięki wielkie za pomoc, pochwała leci.

»  Petro-7     Post Napisane: 4 cze 2010, o 13:35     Temat: Re: Czy można wgrywać systemy operacyjne?
 »  Dołączył(a): 07.01.2009  »  Posty: 1238   »  Pochwał: 164 

Systemy oper. na komórki nie da się wgrywać. Ew. z Windows-a na Windows-a, ale z Symbka na Winde już nie...
Pozdrawiam ;)
Petro-7

Masz Symbiana S40 6 Edycje !

»  Szyszkin     Post Napisane: 4 cze 2010, o 13:41     Temat: Re: Czy można wgrywać systemy operacyjne?

No jeszcze jedno pytanie bo z działu gier na Symbian pobrałem grę z rozszerzeniem .sisx, zgrałem przez USB na telefon i nie działa. To znaczy że mój telefon z Systemem Symbian nie obsługuje gier na Symbian!?

»  Petro-7     Post Napisane: 4 cze 2010, o 13:52     Temat: Re: Czy można wgrywać systemy operacyjne?

Chmm, .sisx ?!? Nie wiem, nie orientuje się w dziedinie Symbka, ale mozliwe, że jest to rozszerzenie na nowszą wesję Symbiana. Ty masz 4, a najnowsza to 5. A spróbuj na kompie zmienić rozszerzenie pliku na .sis (czyli usuń to "x". jak coś, to pisz :]
Pozdrawiam ;)
Petro-7

»  Szyszkin     Post Napisane: 4 cze 2010, o 14:04     Temat: Re: Czy można wgrywać systemy operacyjne?

To samo, dalej mi wyskakuje

Format pliku nie jest obsługiwany

To w końcu o co w tym chodzi?

a i jeszcze jedno, co to jest PPM i Flash, bo Dexter o tym wspominał.

»  Petro-7     Post Napisane: 4 cze 2010, o 15:51     Temat: Re: Czy można wgrywać systemy operacyjne?

Ale po zmianie rozszerzenia Ci to wyskakuje, czy co ?!?

»  Szyszkin     Post Napisane: 4 cze 2010, o 17:50     Temat: Re: Czy można wgrywać systemy operacyjne?

wyskakuje jak mam na fonie plik zarówno .sisx i .sis i chcę go otworzyć

Sortuj wg
Odpowiedz w temacie   Strona 1 z 2   
Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona