»  Strona Główna
  »  Szukaj
  »  Rejestracja
  »  Zaloguj
»  FAQ
»  TOP 10
»  Poziomy
»   0 
»  Normalna wersja forum

Ogłoszenia 
Wielka Encyklopedia Użytkowników! CZYTAJ!

Ogłaszamy nabór na Uploaderów! CZYTAJ!

Forumowa Jaskinia - Numer 9 CZYTAJ!

Zachęcamy wszystkich do śledzenia naszego profilu na facebook'u. Polecajcie znajomym! ZAJRZYJ!

Sprawdź nasz odświeżony darmowy hosting obrazków - PicTap.pl PRZEJDŹ!

Teraz jest 26 maja 2012, o 06:02

Oryginalny Program dla FJ

Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.
»  Poprzedni
»  Następny

Jak podoba wam się pomysł?

Jest Super   57%   57%   [ 4 ]
Może być   43%   43%   [ 3 ]
Trochę bym dopracował go   0%   0%   [ 0 ]
Żenada   0%   0%   [ 0 ]
Mówię prosto że NIE!   0%   0%   [ 0 ]

Liczba głosów : 7

»  Retterro     Post Napisane: 18 sie 2010, o 14:52     Temat: Oryginalny Program dla FJ
 »  Dołączył(a): 05.07.2010  »  Posty: 87  »  Zakaz pisania  »  Pochwał: 4 

Mam pomysł na forum by zrobić program dzięki któremu użytkownicy mogli by testować (grać) od razu na forum ..
Program przygotował bym w opraciu o Flash (bo na tym się znam ) w którym można by było wybrać odpowiednią markę telefonu i rozdzielczość gry.. po czym gry na wybrany przez użytkownika telefon były by wczytywane w programie a potem uzytkownik za pomocą wyszukiwarki mógł by wyszukać grę w którą chce zagrać lub tak po prostu zagrać w te które są na forum w odp.. dziale.. (które wczytał program) ale jest jeden problem... gry ktoś by musiał instalować od razu do programu w odp. działach.. lub gdybym miał dostęp do działu gry rozłożyłbym go na kod (w którym forum jest zrobione czyli bodajże html. xhtml. php) po czym wpóścił bym robaka w wątek gier który kazdą nowo dodaną grę automatycznie wysyłał do programu i te gry które już są wysłane na forum tez by automatycznie wysyłał do programu.. lecz jest możliwe że przy powtórzeniach gier robak nie bedzie ich usuwał tylko wrzucał je do programu tak jak by był zaprogramowany.. Jest możliwość odpowiedno zaprogramowania robaka lecz zawsze może wyskoczyć jakiś błąd w programie bo gdy by ktoś grał i w tym samym czasie wrzucił grę w system to by były małe problemy z programem..
Taka aplikacjaa (program) zajeła by mi może z 3-4 tyg bo tutaj potrzebował bym wiekszosci marek telefonów z których użytkownicy korzystają..

Skopiował to co napisałem do Bill'a ponieważ ja tam rozpisywać się nie umiem.. a jak ktoś bedzie miał jakieś pytania co do tego to odp.. I każda osoba może dodać coś od siebie do tego programu.. Każdy pomysł do programu który bedzie miał ocene w skali od 0/10 bedzie realizowany do programu..
Za błędy przepraszam.. ale nie zmieniłem jeszcze przeglądarki..
Jak by ktoś miał własną wene jak by mógł wyglądać taki program to prosze zrobić taką wersje demo (graficznie zrobioną)

Ostatnio edytowano 18 sie 2010, o 15:01 przez Retterro, łącznie edytowano 1 raz

»  Dexter     Post Napisane: 18 sie 2010, o 15:14     
 »  Dołączył(a): 10.07.2009  »  Posty: 2574   »  Pochwał: 142 

Retterro A nie wystarczy wybieranie samej rozdzielczości i marki kom.
Modeli jest setki tysięcy no może mniej :P

»  WWE PL     Post Napisane: 18 sie 2010, o 17:04     
 »  Dołączył(a): 16.07.2010  »  Posty: 609   »  Pochwał: 24 

Pomysł bardzo mi się podoba. Prosiłbym o wersję próbną (BETA).

»  Retterro     Post Napisane: 18 sie 2010, o 18:16     

Dexter No mozna.. xD.. nawet już bym mniej roboty miał.. xD
WWE PL Wersje beta mogę zrobić ale narazie poczekam może się ten pomysł użytkownikom spodoba..
A jak narazie mogłem wsadzić do wątku gry heh xD wtedy by więcej osób napisało bo tutaj coś nie chce im się wchodzić.. xD

Dodano 18.08.2010 20:01

Bardzo przepraszam.. ale tak jak wspomniałem ostatnio mam bardzo dużo roboty bo ja przesiaduję tak na prawdę na wielu forach i pełno robota jak nie programy to baza danych itp.. Nie miałem czasu by zrobić takiej wersji beta.. z oficialną nazwą FreeJava.pl dlatego wziąłem mojej i kuzyna roboty Kemulator zrobiony kilka lat temu robiony był na wielu tut.. lecz do niego tylko wybiera się plik jar i można już grać.. Tą wersje ciężko bedzie wrzucić na forum z powodu własnie obsługiwania Jar z komputera a nie z forum ale jeżeli pomysł się przyjmie od razu biorę się do roboty i 3-4 tyg i własny program dla freejava bedzie.. ;)
http://www.przeklej.pl/plik/kemulator-p ... 1cbrcne7tb

za wszystkie błedy przepraszam ale śpieszę się bo mam pilne zlecenie.. bardzo przepraszam dam znać w razie czego jutro.. xD

»  Petro-7     Post Napisane: 18 sie 2010, o 20:09     
 »  Dołączył(a): 07.01.2009  »  Posty: 1238   »  Pochwał: 164 

Retterro
Chmm, KEmulator to bardzo znany rosyjski program... :?
Ogólnie pomysł dobry, stymże mógłby być jakiś wogóle osobny button nad logiem... Jeśli takie coś faktycznie miałoby powstać :]

Pozdrawiam ;)
Petro-7

»  Retterro     Post Napisane: 18 sie 2010, o 20:23     

Petro-7 Wiem mam zamiar to zrobić ale chwilowo robię strone na flashu dla jednego kolesia i nie mam czasu by zrobić taką wersje beta z częsciami z FJ jak bede miał czas to zrobię i dam to co bedzie potrzebne a narazie piszczie jakieś pomysły co umieścic w programie itp.. xD

»  Ajsmen     Post Napisane: 19 sie 2010, o 19:44     Temat: Re: Oryginalny Program dla FJ
 »  Dołączył(a): 09.01.2008  »  Posty: 2652   »  Pochwał: 101 

Retterro napisał(a):
lecz zawsze może wyskoczyć jakiś błąd w programie bo gdy by ktoś grał i w tym samym czasie wrzucił grę w system to by były małe problemy z programem..

Nie wiem czy się da tak zrobić bo się nie znam, ale można zrobić tak że program sprawdzałby czy sa nowe gry i wrzucał je o okreslonej godzinie np. o północy gdy mało osób będzie uzywało tego programu to chyba by wyeliminowało ten problem.
Co do samego pomysłu narazie jestem sceptycznie nastawiony, może sie sprawdzi.

Ostatnio edytowano 19 sie 2010, o 19:44 przez Ajsmen, łącznie edytowano 1 raz

»  Retterro     Post Napisane: 20 sie 2010, o 11:12     Temat: Re: Oryginalny Program dla FJ

Giovanni Dziadzia napisał(a):
Retterro napisał(a):
lecz zawsze może wyskoczyć jakiś błąd w programie bo gdy by ktoś grał i w tym samym czasie wrzucił grę w system to by były małe problemy z programem..

Nie wiem czy się da tak zrobić bo się nie znam, ale można zrobić tak że program sprawdzałby czy sa nowe gry i wrzucał je o okreslonej godzinie np. o północy gdy mało osób będzie uzywało tego programu to chyba by wyeliminowało ten problem.
Jest to mozliwe.. tylko że tak jak wspomniałem w 1 poscie.. Musiał bym wrzucić robaka w wątek z grami który by automatycznie wysyłał.. jego można ustawić tak jak ty chcesz.. tylko gdyby Bill się nie zgodził na tego robaka to by ktoś z uprawnieniamy np: Admini i np: Moderatorzy musieli sami wrzucać gry na tego KEmulatora.. xD

Ps: Jeżeli jutro mnie nie bedzie to przepraszam ale dziś najprawdopodobniej mam nie miec internetu.. ale o której to nie wiem.. xD

Ostatnio edytowano 20 sie 2010, o 11:12 przez Retterro, łącznie edytowano 1 raz

»  AngelHouse     Post Napisane: 1 wrz 2010, o 11:51     Temat: Re: Oryginalny Program dla FJ
 »  Dołączył(a): 26.06.2009  »  Posty: 913  »  Zakaz pisania  »  Pochwał: 16 

Giovanni Dziadzia napisał(a):
Retterro napisał(a):

Co masz na myśli, że by sprawdzał? Że będzie przeszukiwał internet w poszukiwaniu gier których nie ma na forum? Pomysł dobry tylko ja też nie mam pojęcia jak to zrobić.

Dodano po 2 minutach

ups, przepraszam nie zauważyłem że użytkownik zbanowany...

Sortuj wg
Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   Strona 1 z 1